Játszótérkép

Játszótereket keresünk, mindenhonnan. Milyen a felszerelés, milyen a társaság, hogyan lehet megközelíteni, miért szeretjük és egyébként is:-) Segítsetek, mert egyedül biztos nem járom be az ország összes játszóterét:-)

Friss topikok

Archívum

Visegrád, Mátyás Király Játszópark

2010.09.14. 14:03 - pulipinty

Címkék: király hír játszótér visegrád mátyás játszópark

A visegrádi Királyi Palota előkertjében mesekert és foglalkoztató ház várja a gyerekeket, akik egyenesen a Mátyás-mesék világába léphetnek be a veretes díszkapun át, melyet két hatalmas magyar és török vitéz őriz mindazoktól, kik nem hiszik a meséket.

A messze földön híres visegrádi királyi udvar életét régészeti és történeti emlékeken keresztül ismerhetik meg a látogatók a helyreállított Királyi Palotában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Mátyás király játszópark nem hasonlít a hagyományos játszóterekhez. Elemeivel minden
érzékszervre hatni kíván: a színek és a hangok kavalkádja mellett minden játékhoz más és más illatú növények vezetnek. A játszószerek mind természetes anyagokból készült egyedi tervezésű műalkotások, melyek játékosan illeszkednek történelmi környezetükbe.

A látogatók követhetik az álruhás Mátyás királyt a birodalmát átszelő ösvényeken,
kifürkészhetik vadas és madaras kertjét, a remetelakot és a kápolnát! Kószálhatnak az útvesztőben,megmászhatják a tornyokat és Beatrix trónját, és kipróbálhatják tudásukat az íjászok pályáján. Utazhatnak sárkányszekéren és Mátyás hajóján,megküzdhetnek az óriás forgóvitézzel.

A Játszópark végében sokajtós ház áll, melyben számtalan foglalkozás, bemutatók, előadások és vetítések várják a látogatókat. A ház programja itt olvasható >>

Nyitva tartás: keddtől vasárnapig 9-17 óra

Forrás: Mátyás Király Történelmi Játszópark, Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatszoterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr862295542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása